Главна / Вести / Србија / Вучевић: Згрожен сам бруталним насиљем и рањавањем двојице Срба код Штрпца

Вучевић: Згрожен сам бруталним насиљем и рањавањем двојице Срба код Штрпца

Министар одбране Милош Вучевић изјавио је да је згрожен данашњим бруталним насиљем и рањавањем двојице Срба – младића и 11.годишњег дечака у Готовуши код Штрпца, на које је пуцао Албанац док су носили Бадњак и српску заставу. 

“Коме сметају Бадњак и српска тробојка? Шта је осим мржње могло да натера некога да на овај свети дан пуца на децу која само показују колико поштују своју традицију? Шта је једна нецивилизацијска и зликовачка кампања и антисрпска хистерија коју воде такозване приштинске власти, могла да произведе осим мржње и покушаја уништавања свега што је српско?”, запитао је Вучевић у објави на Инстаграму.

Он је казао да је ово још један у низу етнички мотивисаних бруталних напада на Србе на Косову и Метохији, и још један доказ колико је угрожена њихова безбедност.

“И више нико не може да сакрије да су Срби на Косову и Метохији свакодневно изложени насиљу. А нека се Курти и његови помагачи и спонзори запитају хоће ли им се вратити сво зло које чине, непрестано тероришући српски народ, и подстичући отворену мржњу и шовинизам. Најоштрије осуђујем данашњи напад на српске младиће, и тражим да се под хитно ухапси злочинац који је пуцао на њих”, навео је Вучевић.

Check Also

Вучић: У Охрид не путујем са порукама, већ заступам интересе државе Србије и нашег народа на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се нада пристојном разговору у Охриду и могућности да …