Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић положајник у дому породице Софронијевић у Звечану

Петковић положајник у дому породице Софронијевић у Звечану

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковиц на божићно јутро био је положајник у кући породице Софронијевић у Звечану.

Петковић је члановима породице Софронијевић Срећку, Кристини, Анастасији и Сави пожелео свако добро, пре свега здравље, мир и берићет.

 

“Срећко Софронијевић је наш јунак који је пре годину ипо дана био упуцан од стране специјалаца РОСУ који су противправно упали на север КиМ и тада је био готово смртно рањен. Ја сам га и посетио у болници у Београду, пожелео све најлепше и обећао да ћу посетити његов дом. Ето указала се прилика да баш данас на Божић будем у његовом дому, будем положајник и пожелим све најбоље. Сречко је одличан домаћин, на прави начин васпитава децу, тако да држава Србија је уз Срећка Софронијевића, уз његову породицу као и све наше српске породице на киМ”, рекао је Петковић.

Петковић је овом приликом породици Софронијевић пренео  поздраве председника Александра Вучића.

 

Речи захвалности упутио је домаћин Срећко Софронијевић, истакавши да је за његову породицу велика част и привилегија што је као положајник дошао директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

“Ово је за нас посебна посета, један државник Србије дошао нам је као положајник да увелича наш празник, да буде заједно са нама у овим тешким тренуцима који су нас задесили”, рекао је Софронијевић и још једном упутио захвалност председнику Александру Вучићу и Канцеларији за КиМ која, како каже, помаже народу и институцијама да функционишу нормалније и онако како треба.

Жељу за бржи опоравак упутио је рањеној деци у Сириничкој жупи.

”Ја знам како је то кад је човек рањен, кроз исте проблеме ја сам прошао. Желим им брз опоравак, да им Господ Бог што пре подари опоравак, да буду живи и здрави и да се врате својим кућама, својим породицама да прославе Божић и Српску нову годину. Исто тако желео бих свом брату Миљану Аџићу из Звечана и свим нашим заточеним Србима у албанским затворима да се што пре врате својим кућама, фамилијама, да им Господ Бог да снаге да истрају и да што пре буду са својим породицама“, поручио је Софронијевић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …