Главна / Politika / Ракић, Јевтић и Шубарић обишли рањене младиће из Готовуше у КБЦ Грачаница

Ракић, Јевтић и Шубарић обишли рањене младиће из Готовуше у КБЦ Грачаница

Дечак Стефан Стојановић (11) и младић Милош Стојановић (21), који су јуче рањени у Готовуши код Штрпца када је на њих, из возила у покрету пуцао Албанац, припадник кoсовских безбедносних снага, су добро и опорављају се, потврдио је за РТВ Грачаница др Бошко Одаловић из КБЦ Приштина-Грачаница.Председник Српске листе Горан Ракић и градоначелник Штрпца и потпредседник Српске листе Далибор Јевтић заједно са председницом општине Грачаница проф.др Љиљаном Шубарић посетили су двојицу млладића који су рањени јуче у Готовуши надомак Штрпца.

Председник Српске листе Горан Ракић поручио је да се овакви инциденти над српском децом не опраштају и не заборављају.

„Нажалост за Србе и српску децу нема мира на КиМ . Данас смо посетили Стефана и Милоша и желим им брз опоравак и да се врате у своје домове. Свих ових година су нас угњетавали и протеривали са КиМ. Имам поруку за све оне који не желе Србе на КиМ,децу вам нећемо заборавити никада и никада вам нећемо опростити ово што сте јуче урадили. Позивамо све надлежне органе да повећају своје присуство , посебно међународну заједницу , КФОР и да не помажу тако што ће саопштењем осудити инцидент, већ да на терену заштите српски народ“, рекао је Ракић.

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић након обиласка двојице младића који се успешно опорављају,рекао да су Срби с правом блокирали регионални пут Штрпце-Урошевац.

„Божић дочекујемо у околностима у којима не би требали услед свега онога што се у последње време дешава и као резултат тога оно што се јуче десило у Штрпцу. Богу хвала, узимајући у обзир да је могло да се и другачије догоди и   у целој несрећи, срећа да су рањени дечак и младић добро и да нису животно угрожени.Јуче су грађани Штрпца услед догађаја с правом протествовали и блокирали пут и то је само последица свег оного што се дешава више од годину дана на КиМ, потврда тога је да је још један младић пребијен у Клокоту“, рекао је Јевтић након обиласка рањених младића у болници у Грачаници.

Он је додао да је јучерашњи дан провео са суграђанима у Готовуши протестујући против једног монструозног чина особе која је члан косовских безбедоносних снага.Он је нагласио да је потребно говорити о узроцима рањавања српске деце у Готовуши и истакао да је Сиринићка Жупа постала политичка мета премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија од тренутка када је дошао а власт.

„Услов  је био да се блокаде уклоне био је да се ухапсе почионици  рањавања двојице српских младића. Након хапшења грађани су тражили да КФОР повећа своје присуство, као и да сама полиција повећа број патрола. Услов да се блокаде уклоне био је да се ухапсе почионици  рањавања двојице српских младића. Након хапшења грађани су тражили да КФОР или косовска полиција повећа своје присуство, као и да сама полиција повећа број патрола на улазу и излазу из општине Штрпце и добили смо гаранције да ће тако и бити. Након испуњена тих услова, велика већина грађана је пристала да се разиђе. поручио је Јевтић.

Јевтић је најавио да ће у Штрпцу бити одржан протест уз подршку наших сународника са севера Космета ,централног Космета и свих делова где има Срба.

“Наш протест против оног што се десило Стефану и Милошу, свему ономе што нам се у последње време дешава, није се завршио. Блокаде јесмо склонили, али у свима нама је још увек гнев. У недељу 8. јануара, на други дан Божића, окупићемо се у Штрпцу испред Дома културе, у 12 часова. Јединствено и заједно послаћемо поруку да нам је доста терора и мржње, да само желимо мир и да будемо свој на своме “, поручио је Јевтић.

Младиће у болници у Грачаници данас на Божић обилазе грађани са свих страна, како би им пружали подршку и пожелели брз опоравак.

Check Also

Јовановић: Ухапшен сам грешком, све време сам мислио на породицу

Бивши полицајац Миљан Јовановић који је недавно ухапшен па пуштен на административном прелазу Јариње, описао …