Главна / Вести / Косово и Метохија / У подне протест Срба у центру Штрпца: Доста нам је терора и мржње

У подне протест Срба у центру Штрпца: Доста нам је терора и мржње

У центру Штрпца  у подне ће бити одржан протест,  на коме ће Срби изразити незадовољство због рањавања двојице српских дачака на које је пуцано у Готовуши, као и напада на српског младића у општини Клокот  на Бадњи дан.

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић, који је најавио протест, нагласио је да ће у Штрце доћи Срби са севера, из централног дела, Косовског поморавља и Метохије.

Он је рекао да је планиран  миран демократски протест, са кога ће  бити упућени захтеви међународној заједници и свима онима који би требало да се брину о безбедности на КиМ.

,,Јединствено и заједно послаћемо поруку да нам је доста терора и мржње, да само желимо мир и да будемо свој на своме “, поручио је Јевтић .

Осудивши нападе на српске младице на Бадњи дан, председник Српске листе Горан Ракић је имао поруку за , како је нагласио, оне који не желе Србе на овим просторима.

,,Децу вам нећемо заборавити никада и никада вам нећемо опростити ово што сте урадили. Позивам све надлежне органе, пре свега међународну заједницу и Кфор да појачају своје присуство и да не помажу саопштењима и осудама, већ тако што ће на терену показати да им је заиста стало да заштите Србе и остали невећински живаљ који живи овде”,  рекао  је Ракић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Јовановић: Ухапшен сам грешком, све време сам мислио на породицу

Бивши полицајац Миљан Јовановић који је недавно ухапшен па пуштен на административном прелазу Јариње, описао …