Главна / Политика / Вучић: Република Српска треба да остане темељ стабилности упркос свим изазовима

Вучић: Република Српска треба да остане темељ стабилности упркос свим изазовима

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Милораду Додику поводом Дана Републике Српске.

„Од срца Вам честитам Дан Републике Српске, уз најбоље жеље за напредак, мир и благостање свих грађана. Док истовремено обележавамо и дан Светог Стефана, подсећамо се да се моћ једног народа мери снагом његовог јединства и непоколебљивости у очувању духовности, језика, писма, идентитета, историјског и културног наслеђа, а његова величина – неговањем највиших моралних и људских вредности и идеала, као и спремности да своје добро подели са другима. Управо таква Република Српска треба да остане покретач просперитета и темељ стабилности, упркос свим изазовима. За мир и благостање настављамо заједно да се боримо радом, знањем, креативношћу и добром вољом према свима који су спремни да искрено прихвате пружену руку сарадње, како би цео регион кренуо путем напретка, на добробит свих грађана који живе на овим просторима ”, наводи Вучић.

Вучић је поручио да ће Србија, као и увек до сада доследно подржавати спровођење одредби Дејтонског споразума, поштујући интегритет Босне и Херцеговине, као и интегритет Српске у њеним уставним оквирима.

“У таквим настојањима, као и увек до сада, Србија ће бити ваше најснажније упориште и ослонац, јер су везе које нас спајају, као браћу која су кроз историју делила и добро и зло, нераскидиве и вечне. Свим грађанима Републике Српске желим да увек у миру и добру славе празнике, да се радујемо заједништву и везама које нико не може да раскине, да водимо рачуна о нашим потомцима поштујући претке и да наставимо да радимо на пројектима који нас повезују и граде бољу и сигурну будућност за све. Нека живи Српска! Нека живи Србија!“, наводи се у честитки председника.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

У Дому културе у Грачаници одржана је трибина на тему: „Заштита српског језика и ћирилице у условима институционалне репресије

У Дому културе у Грачаници одржана је трибина на тему: „Заштита српског језика и ћирилице …