Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Срби опредељени за мир, али не желе да трпе терор Аљбина Куртија

Симић: Срби опредељени за мир, али не желе да трпе терор Аљбина Куртија

Потпредседник Српске листе Игор Симић поручио је данас да Срби на КиМ опредељени за мир и дијалог, али да не желе да трпе терор и да не знају да ли ће им се деца вратити када изађу из куће.

“Одлучност Срба да остану и опстану на КиМ никада није довођена у питање. Срби су 20 година навикли да трпе терор и не само то, него и лицемерје међународне заједнице. Подсетићу да и поред сијасет осуда које су стигле са иностраних адреса, нико није поменуо да је националност дечака кога су покушали да убију српска. Једноставно, то квари онај наратив о злим Србима, криминалцима и терористима, које режим Аљбина Куртија стално пропагира уз помоћ западних медија”, рекао је Симић за ТВ Прву.

Додао је да је са јучерашњег протеста Срба у Штрпцу послата порука мира и да српски народ жели да опстане о остане на КиМ, али и да оно што се десило Милошу и Стефану Стојановићу, као и Стефану Томићу, који је брутално претучен у Клокоту само зато што се враћао са литургије, не сме никоме да се понови.

“То је и порука да присуство међународних снага, које имају обавезу да обезбеде мир и сигурност грађана, мора да буде на вишем нивоу, пре свега на југу Косова. На северу за 20 дана протеста није повређен ни један Албанац, јер нам то није био циљ. Немамо ништа против албанског народа, ми се боримо против терора режима Аљбина Куртија и Вљосе Османи”, нагласио је Симић.

Поручио је да су Срби на КиМ опредељени за мир и дијалог, али да не могу више да трпе терор. “Очигледно да су неки у Приштини то што смо уклонили барикаде на северу доживљавају као слабост. Они мисле да смо се ми уплашили. Не, нисмо, ми само желимо мир и да живимо у нормалним условима, да нормално подижемо своју децу, а не да нам деца одлазе из куће и да не знамо да ли ће се вратити”, рекао је Симић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …