Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић од команданта Кфора за регион Запад затражио да ова мисија повећа присутност у Штрпцу

Јевтић од команданта Кфора за регион Запад затражио да ова мисија повећа присутност у Штрпцу

Градоначелник Штрпца Далибор Јевтић састао се данас са грађанима ове општине са којима је разговарао о безбедносној ситуацији, а затим је закључке са овог састанка пренео команданту Кфора за регион Запад пуковнику Ивану Мароту.

“Мој закључак је да је ситуација јако тешка и озбиљна. Посебно брине наставак наратива око догађаја од 6. јануара и  покушај да се оправда пукушај убиства дечака и младића. То сам пренео команданту Кфора за регион Запад. Састанак је био дуг и детаљан. Пренео сам све забринутости и информације које грађани имају. Тражио сам од Кфора да повећа своју присутност, разумејући ниво капацитета њихове пристуности генерално. Они ће у складу са тим повећати своје присуство”, изјавио је Јевтић за тв Херц.

Са друге стране, како је додао, од Полиције Косова ће се захтевати да поред сталних пунктова додатно повећају патроле, у близини школа када почне настава.

“Да се повећају патроле тамо где деца чекају јавни превоз да би ишла у школу и у време када се деца враћају из школе. То су били захтеви грађана”, рекао је Јевтић.

Како је пренео, на састанку са грађанима донети су закључци и захтеви који ће бити упућени и Кфору и Полицији Косова, а реч је о забринутостима које су везане не само за безбедност већ и за нека друга питања.

“Договорили смо и да у наредним данима свако од места на територији општини Штрпце изабере три до пет представника који ће редовно одржавати састанке са мном и са мојим сарадницима на све теме који они буду кандидовали. Ми смо као општина Штрпце имали идеју да сазовемо ванредну седницу Скупштине, међутим грађани су тражили да се организује састанак са њима. Данас и сутра наставићу да обављам разговоре са људима који би могли и требало да помогну да се читава ова ситуација превазиђе и како бисмо обезбедили сигурност и мир за наше гарђане, а мир је, на крају крајева, наш највећи интерес”, рекао је Јевтић.

Извор: Косово онлине

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …