Главна / Вести / Косово и Метохија / Средствима Канцеларије за КиМ уређена главна улица у Великој Хочи

Средствима Канцеларије за КиМ уређена главна улица у Великој Хочи

У Великој Хочи завршено је уређење главне улице захваљујући средствима Канцеларије за КиМ која је за ове радове издвојила три милиона динара, чиме је у многоме оплемењен изглед и централно језгро ове српске средине, у којој је недавно изграђен и нови градски трг.

Пројектом је урађено поплочавање оштећених површина на тротоарској стази шеталишта декоративним каменом, постављена је нова амбијентална расвета у виду лампиона, као и нови мобилијар – клупице за седење и канте за смеће. Водило се рачуна и о зеленим површинама па су постављене декоративне саднице дужином централне зоне. Изведени су и радови на уређењу и чишћењу речног корита, као и новим отпустима за атмосферске воде, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Уређење језгра овог места обухватило је низ радова како би се инфраструктурно побољшала, али и улепшала ова српска средина и оснажио њен туристички потенцијал, па се приликом уређења јавних површина водило рачуна да се не наруши амбијент и архитектура овог историјски важног и једног од најстаријих српских места.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију за инфраструктурне пројекте, Јелена Стојковић подсетила је да је уређење и улагање у Велику Хочу било једно од обећања директора Канцеларије за КиМ др Петра Петковића током прошлогодишње посете овом месту, које се реализује.

“Мештани су нам том приликом изнели неколико предлога и сугестија и ми једно по једно обећање раелизујемо. Након изградње градског трга, сада је на ред дошло и поплочавање и уређење централног градског шеталишта. Један од предлога мештана је био и да се побољша улична расвета, која им је због безбедности посебно важна у зимским месецима и због тога смо на то ставили посебан акценат. Овим додатним уређењем централне зоне учинићемо Велику Хочу на понос не само мештана, већ и свих који у ову српску средину дођу, а наша улагања у Велику Хочу се овим не завршавају и наставићемо са уређењем других делова Хоче”, навела је Стојковић и истакла да ће Канцеларија за КиМ и даље бити чврст ослонац српском народу на КиМ и у складу са могућностима подржавати све пројекте који доприносе економском развоју, као и побољшању општих услова живота нашег народа, наведено је у саопштењу.

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …