Главна / Вести / Косово и Метохија / Потписани уговори о раду у оквиру програма “Моја прва плата”

Потписани уговори о раду у оквиру програма “Моја прва плата”

У оквиру програма Владе Републике Србије “Моја прва плата” коју спроводи Национална служба за запошљавање, данас је 30 младих људи са територије општине  Косовска Митровица потписало уговоре о раду.

Уговоре им је уручио председник Привременог органа општине Косовска Митровица – Александар Спирић, директорка Покрајинске службе за запошљавање за КиМ – Верица Ћеранић и начелник Општинске управе општине Косовска Митровица – Саша Петровић.

Спирић је истако да је велико задовољство општинске управе што може да ангажује ове младе људе. Заједничким снагама у раду на местима где су распоређени, желе да допринесу опстанку на простору Косова и Метохије.

Нагласио је да су ови млади људи добили одличну прилику да се покажу и ако то заслуже у општини Косовска Митровица трајно остану. Млади јесу и увек ће бити највећа покретачка снага нашег града. Такође је рекао да је главни и основни циљ свих нас да се укључи што више младих, како би се усавршавали  и стицали радно искуство а овај пројекат им то свакако омогућава.

Верица Ћеранић- директорка Покрајинске службе за запошљавање истакла је добру и дугогодишњу сарадњу са локалном самоуправом што резултира и ангажовање младих који су данас добили уговоре о раду.

Програм ће трајати 9 месеци. Накнада за запослене са средњом школом износи 25.000,00, а са факултетом 30.000,00 динара. Око 1500 лица на целом Косову и Метохији потписало је уговор у програму „Моја прва плата“.

На подручју општине Косовска Митровица 355 лица је укључено у програм „Моја прва плата“.

Њих 142-оје добило је уговоре у оквиру Здравственог центра КосовскаМитровица, 14-оро ће радити у ЈКП „Водовод-Ибар“, 27-оро у ЈКП “Стандард”, 10-оро у ПУ “Даница Јарамаз”, 18-оро у Заводу за јавно здравље, 18-оро у оквиру Студентског центра и њих 30 у „Електрокосмету“.

Саша Петровић – начелник Општинске управе општине Косовска Митровица  рекао је да ће млади који ће радити у Општинској управи имати прилику да уче од људи који успешно раде свој посао дуго година. Од ових младих људи очекује се да на одговоран начин схвате свој посао за шта ће имати сваку подршку и помоћ Привременог  органа и Националне службе за запошљавање, филијале Косовска Митровица.

Извор: Саопштење

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …