Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ : Курти да Србима на КиМ омогући индивидуална и колективна права

Канцеларија за КиМ : Курти да Србима на КиМ омогући индивидуална и колективна права

Аљбин Курти упорно настоји да се представи као заштитник западних вредности и да свој насилнички карактер и политику пред страном јавношћу камуфлира геополитичким фразама, иако је управо он несумњиво највећи и најопаснији непријатељ вредности слободе и људских права у региону, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију поводом интервјуа Аљбина Куртија бечком дневнику Пресе.

У саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију наводи се да је права и једина истина да је Курти “персонификација бруталног деспотизма и шовинизма, и као такав је највећа претња успостављању европских вредности и стварању зоне мира и сарадње на западном Балкану”.

“Куртијев шовинизам и идеологија мржње нису ничим изазвани и нису реакција ни на какву претњу, већ су анахрони продукт мрачне идеје Призренске лиге који је потпуно стран савременом европском поимању друштва. Од Куртија се не тражи ништа друго него да Србима на Косову и Метохији, као најугроженијој националној заједници у Европи и шире, омогући да постоје и да имају индивидулна и колективна права каква су у савременим демократијама подразумевана вредност”.

Из Канцеларије за Косово и Метохију поручују да би западни медији, уместо што му дају простор за проливање патологије и загађивање јавног простора, “коначно требало да се запитају какве то вредности бране када праве позитиван публицитет једној таквој опасној индивидуи попут Куртија”.

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …