Главна / Вести / Косово и Метохија / Милошу и Стефану из Готовуше уручени ваучери за летовање у Грчкој, од “Матица Грка” у Србији

Милошу и Стефану из Готовуше уручени ваучери за летовање у Грчкој, од “Матица Грка” у Србији

Председник удружења “Матица Грка у Србији” Христос Алексопулос, уручио је данас у Грачаници ваучере за летовање у Грчкој, дечацима из Готовуше Милошу и Стефану Стојановић, које је на Бадњи дан,  док су се враћали са сече бадњака, ранио припадник косовских безбедносних снага.

” Велика ми је част што сам на данашњи велики православни празник испред велике српске светиње у Грачаници и стојим између два Косовска јунака Милоша и Стефана” , рекао је Алексопулос, који је изразио захвалност Владики рашко-призренском Теодосију на благослову,  да овај чин братске љубави приреди управо испред манастира Грачаница.

Алексопулос је истакао да је много деце из централне Србије, Косова и Метохије и Републике Српске до сада боравило на летовању у Грчкој, а да ће сада и Милош и Стефан имати прилику да осете пријатељство братског Грчког народа, како би им у овом за њих стресном тренутку,  приредили макар мало радости.

” Данас вам још једном доносим поруку Грчког народа да ћете увек имати подршку у настојању за опстанак на Косову и Метохији и подршку политици председника Александра Вучића који се бори за опстанак Косова и Метохије у саставу Србије ” , казао је Алексопулос, који је нагласио да је уверен да Грчка никада неће признати независност Косова.

Отац Милоша Стојановића Звонимир Стојановић захвалио се у име породица на овом лепом гесту, који како је казао никада неће заборавити Грчком народу.

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …