Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Марко Јакшић наставио да лаже и измишља ствари које се никада нису догодиле

Српска листа: Марко Јакшић наставио да лаже и измишља ствари које се никада нису догодиле

Марко Јакшић, бивши господар живота и смрти на северу Косова и Метохије, како воли да га ословљавају, се очигледно није отрезнио од празника па је наставио да лаже и измишља ствари које се никада нису догодиле.
То је манир лажних патриота и доказаних превараната, да лажу и мисле да ће та лаж проћи.
Да почнемо редом.
Председник Српске листе Горан Ракић и српски посланици су јавно протествовали против база које је Курти противправно изградио отимајући земљу српских домаћина, бојктотујући седнице Скупштине и Владе, као и када је Приштина кренула и нелегално формирање некакве војске. Градоначелник Зубиног Потока Срђан Вуловић је подносио пријаве против ове отимачине и узурпације и доносио одлуке о забрани ових нелегалних радова. На шта је Приштина ћутала, као и међународна заједница. Као што ни  Марко Јакшић није ни реч рекао, можда, надајући се да ће ућарити неки динар. Наравно, није рекао ни реч када је његов политички сарадник Ненад Рашић, гласао за легализацију ове отимачине.
Ћутао је Марко Јакшић и када је жути режим постављао границу између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку. По сопственом признању, није могао због удобности и година да се противи и дигне глас. Али се сад сетио да измишља како је то урадио председник Вучић.
Ћути Марко Јакшић и када пуцају на српску децу у Штрпцу, пребијају их Клокоту…. Ни реч није рекао на ове ничим изазване бруталне нападе на српску нејач. Неће Марко Јакшић, као што и није у последњем интервјуу, реч да каже против Куртија, неће да квари односе са њим, али зато као и Курти лажима и увредама је увек спреман да нападне своју државу, Српску листу а највише председника Александра Вучића.
Посебно је јадно када Марко Јакшић прича о Србима на Косову и Метохији, пре свега о онима јужно од Ибра, које у време када је био господар живота и смрти није никада обишао, нити се удостојио да их прими на разговор.
А о томе колико је бринуо о народу говори податак да је на последњим изборима доживео дебакл јер је НАТО официр Здравко Понош кога је Јакшић подржао добио 20 пута мање гласова од Александра Вучића, бројевима Понош мање од 4% а Александар Вучић преко 80%.

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …