Главна / Вести / Косово и Метохија / Пет година од убиства Оливера Ивановића, помени у Београду и Косовској Митровици

Пет година од убиства Оливера Ивановића, помени у Београду и Косовској Митровици

Навршило се пет година од убиства лидера Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића. До сада није утврђено ко су налогодавци и починиоци тог злочина. У Храму Светог Саве у Београду одржан петогодишњи помен којем су присуствовали и председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић. Помен одржан и на месту убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици, као и у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, где је сахрањен.

У Храму Светог Саве је одржан помен поводом пет година од убиства Оливера Ивановића, лидера Грађанске иницијативе “Србија, демократија, правда”, којем су присуствовали и председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић.

Пет година од убиства Оливера Ивановића, помену у Храму Светог Саве присуствовао и Вучић

Mилена Поповић: Надам се да ће моје сведочење помоћи да се пронађу убице

Супруга Оливера Ивановића Милена Поповић поручила је да је поражавајуће што се ни после пет година не зна ко је починио убиство, као ни ко је налогодавац.

“Још страшније од тога је што ми се чини како време пролази да се све више удаљавамо од потенцијалне истине коју треба да добијемо”, каже Милена Поповић за Танјуг.

Истиче да ипак верује у правду и да ће сва сазнања која има изнети на сведочењу пред судом у марту. Надам се да ће то помоћи да се убице приведу правди, каже Милена Поповић.

Најпре су свештеници у Храму одржали помен, а затим су ужи чланови Ивановићеве породице, заједно са Вучићем и Брнабић, паљењем свећа одали почаст и тиме обележили пет година од његовог убиства у Kосовској Митровици.

Помену су поред невенчане супруге Милене Ивановић, Оливеровог сина, пријатеља и бројне родбине, присуствовали и директор канцеларије за KиМ Петар Петковић и в. д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић.

“Већ пет година нема ни истине ни правде у случају овог гнусног и нељудског чина. Србија није заборавила и неће одустати од захтева да се прави злочинци приведу правди. Почивај у миру”, објавио је уз фотографије са помена председник Вучић на Инстаграм налогу “buducnostsrbijeav”.

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …