Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Курти је Оливера Ивановића и после смрти бесрамно називао криминалцем и ратним злочинцем

Петковић: Курти је Оливера Ивановића и после смрти бесрамно називао криминалцем и ратним злочинцем

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић реаговао је на изјаву Аљбина Куртија поводом петогодишњице од убиства Оливера Ивановића, рекавши да “последњи који данас има право да узме Оливера Ивановића у уста је Аљбин Курти који га је и после смрти бесрамно називао криминалцем и ратним злочинцем на ТВ Н1”.

Петковић је написао на Твитеру да “Курти сада страдалог Оливера покушава да искористи за напад на државу Србију и Србе на КиМ”.

“Бесрамно и нељудски. Ивановић је јануара 2016. осуђен на девет година затвора за ратни злочин из априла 1999. године, иако га 81 сведок саслушан током судског процеса није довео у директну везу са злочином стављеним на терет. Нисмо, нити ћемо заборавити како су Оливера невиног држали у приштинском казамату 3,5 године! О томе најбоље сведоче његова породица и страначки саборци који јако добро знају ко је Оливеру све време био подршка”, навео је Петковић.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …