Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Ове године ћемо имати доста изборних утакмица, што ће бити добра прилика за нове нападе на Србију

Вучић: Ове године ћемо имати доста изборних утакмица, што ће бити добра прилика за нове нападе на Србију

Ситуација за нас јесте озбиљна и ове године ћемо имати доста изборних утакмица, што ће бити добра прилика за нове нападе на Србију, истакао је председник Србије Александар Вучић за ТВ Хепи, гостујући у емисији ,,Ћирилица”.

Говорећи о нападима на српску децу на Косову и Метохији и у Сарајеву, председник каже да је ситуација озбиљна и осложњава се.

,,Сем физичких напада, ми морамо да нађемо пут из свега тога. На Бадњи дан након инцидента на КиМ, приметили смо сви мене је нaјвише заболело, лудака има свуда, а за мене је било интересантно да нико од ЕУЛЕКС-а, американаца и УН није рекао да су нападнута наша деца, неки су им имена наводили, или две особе, али нико није могао да закључи ко је нападач, а ако је нападнут. Они су деца, па и овај од двадесет година, они су били наоружани бадњим дрветом. Пуцано је на њих само јер су Срби! Молим Вас, ја сам нажалост био један који се супротстављао албанаском терору”, рекао је Вучић  и додао:

,,Нико није рекао да су нападнута двојица српских дечака, нико није могао да закључи ко је нападач а ко нападнут. Били су наоружани бадњим дрветом и ни са чим више. На њих је пуцано зато што су носили бадњак, зато што су Срби. То кажем да би људи разумели колико је позиција државе и народа тешка” ,  рекао је председник.

,,Јесте ли икада видели да сви они осуде, на пример то што председнику Србије није дозвољено да оде у Јасеновац или да кажу нешто на годишњицу оснивања логора Јасеновац? То се никада није догодило. Чак су бирали да ли ће да дођу у Доњу Градину на основу тога да ли ће се тамо појавити руски амбасадор у БиХ или неће”,  рекао је председник.

Вучић се осврнуо на срамне изјаве после напада на српску децу у Сарајеву.

,,Нападнути су само зато што су Срби и сви то знају, али то не сме да се каже. То ,,није добро” да се каже. Да је било обрнуто, све би било другачије. За њих је проблем да изговоре име српског народа, да кажу ,,Срби”. Просто, то постоји у неколико земаља у окружењу јер желе Србију понижену, на коленима и никакву другачију”, рекао је Вучић.

Председник је истакао да, упркос свим увредама и стотинама хиљада текстова који су објављени у Загребу против њега, треба да покушамо да имамо нешто боље односе.

,,Важно је због нас у региону. А важно је да то радимо и са Бошњацима и Албанцима. Да ли сам велики оптимиста, нисам. Кажу да не смемо да говоримо о Олуји као етничком чишћењу? Па шта да кажемо? Да смо геноцидни народ?”, упитао је Вучић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Представници Српске листе разговарали са амбасадором САД у Приштини Џефријем Ховенијером

Делегација Српске листе предвођена председником Гораном Ракићем и потпредседницима Далибором Јевтићем и Игором Симићем имала …