Главна / Вести / Србија / Вучић се састао са Лајчаком у Давосу

Вучић се састао са Лајчаком у Давосу

Председник Србије Александар Вучић наставио је учешће на 53. Светском економском форуму у Давосу састанком са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Председник Вучић ће током дана бити на неформалном окупљању светских економских лидера и учествовати у дискусији на тему поновног покретања глобалне сарадње.

У оквиру Светског економског форума у Давосу председник Србије имаће састанак са премијером Грузије Ираклијем Гарибашвилијем.

Планиран је и састанак Вучића тет-а-тет са председником Републике Кореје Јуна Сок-јолом.

Затим ће се Вучић састати и са највећим компанијама из Републике Кореје, након чега ће бити на пријему у организацији Привредне коморе те земље.

Присуствоваће састанку и представници “Хјундаија”, али и највеће корејске корпорације “СК групе” која се бави производњом батерија и чипова. Та корпорација им чак 186 компанија у свом саставу, са годишњим приходом већим од 600 милијарди долара.

Председник Вучић ће током боравка у Давосу, до 19. јануара, имати бројне билатералне сусрете са светским званичницима, а предвиђени су и састанци са представницима међународних организација, финансијских институција и водећих глобалних компанија, који учествују на Светском економском форуму. Током тродневног боравка у Давосу, Вучић ће присуствовати низу скупова светских лидера, међу којима и сесији на тему Дипломатски дијалог о Западном Балкану.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Гашић са Боцан-Харченком о сарадњи у области унутрашњих послова

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији …