Главна / Вести / Србија / Вучевић: Изузетно ценимо што Румунија, и поред притисака, задржава свој став

Вучевић: Изузетно ценимо што Румунија, и поред притисака, задржава свој став

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић данас је, на састанку са амбасадорком Румуније у Београду Силвијом Давидоју,  истакао задовољство због континуитета добрих односа две земље. 

Вучевић је нагласио да Србија изузетно цени то што је Румунија, и поред огромних притисака, задржала конзистентан став о поштовању територијаног интегритета наше земље, саопштило је Министарство одбране.

Он је захвалио руководству Румуније на снажној подршци Србији у достизању пуноправног чланства у ЕУ.

Вучевић је истакао је да је регионална сарадња један од спољнополитичких приоритета Владе Србије и нагласио да се са Румунијом остварује веома садржајна сарадња кроз регионалне форуме и иницијативе, нарочито у оквиру Процеса сарадње министара одбране у Југоисточној Европи (СЕДМ).

Министар одбране нагласио је да је усаглашен и потписан План билатералне војне сарадње са Румунијом за 2023. годину, што ће додатно допринети даљем јачању сарадње на поменутом пољу.

Амбасадорка Давидоју упутила је честитке министру Вучевићу поводом постављења на дужност министра одбране и нагласила да Румунија преузима председавање у оквиру Процеса сарадње министара одбране у Југоисточној Европи (СЕДМ), од августа ове године, као и да очекује подршку наше земље, кроз активно учешће у реализацији важних пројеката.

Она је истакла да румунска страна учествује у операцијама КФОР и АЛТХЕА, чиме наставља да пружа подршку и видљив допринос у региону.

Амбасадорка Румуније је изразила очекивање да ће се сарадња у области одбране додатно унапредити у наредном периоду.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић: У Бриселу о конкретним корацима за спровођење договора из Охрида

Дијалог Београда и Приштине наставља се 4. априла. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао …