Главна / Вести / Косово и Метохија / Одобрена средства за санацију куће Ристића у Прилужју

Одобрена средства за санацију куће Ристића у Прилужју

Канцеларија за Косово и Метохију одобрила је средства за санацију куће четворочлане породице Ристић у Прилужју. Породицу је данас обишла помоћница директора Канцеларије Јелена Стојковић и председник Општине Вучитрн Милан Костић.

„Данас смо у посети општини Вучитрн да започеномо нову радну годину, да обиђемо пројекте које смо финансирали, видимо како напредују пројекти који су у реализацији, као и да чујемо од председника општине и грађана шта им је потребно, како да финансирањем и улагањем даље оснажимо нашу општину како би напредовала и била све боља и боља“, рекла је Стојковић приликом обиласка основне  и техничке школе у Прилужју.

„Школи је потребна помоћ у инфраструктурним радовима и одржавању. И школа и вртић раде одлично. Вртић има 60 деце а пројектован је за 46. Тај тренд само да се настави а држава подржава те установе кроз опремање,инфраструктурне радове и подржаваће и даље“, рекла је Стојковић.

Она је посетила и породицу Ристић којој је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обећао санацију куће.

„Директор Петар Петковић одржава обећања, кућа је одобрена за финансирање, одобрена су средства за санацију. Ова домаћинска породица и сама улаже у своју кућу и чине све да опстану на свом огњишту а држава и Канцеларија за КиМ ће то подржати“, нагласила је Стојковић и додала да ће држава Србија и Канцеларија за КиМ и даље пружати подршку и помоћ свом народу на Косову и Метохији.

Домаћин Милош Ристић изразио је велико задовољство због средстава која су одобрена јер, како је рекао, нису у стању да сами реновирају и санирају цео објекат.

„Живимо у месту где нема пуно посла да би смо обезбедили сами средства и успели да одрадимо. Много нам значи, пре свега деци која ће да седе овде а и мени који улажем и за кога је Косово и Метохија једна велика светиња коју никада нећу напустити“, рекао је Ристић.

Милош има двоје деце, ради у манастиру Високи Дечани и, упркос тешком животу,  не жали се.

„Није нам тешко и волимо да будемо овде. Захваљујем се господину Петку Петковићу, Канцеларији и председнику општине који је доста за нас урадио и помогао“, рекао је Милош.

Породицу Ристић посетио је и предедник Општине Вучитрн Милан Костић.

„Без улагања  државе Србије у ову општину, овај народ већ не би ни био овде. Сваке године држава Србија и Влада Републике Србије и Канцеларија за КиМ улаже огроман новац и у нова запошљавања, и у реновирање кућа, школа, путева… Ми од стране косовских институција јако мало прилива има по било ком основу. Ми, у енклава, у  врло смо тешкој ситуацији и не би смо опстали без Републике Србије. Захваљујем се председнику Вучићу и Петру Петковићу, директору Канцеларије што максимално дају све од себе за овај народ и његов опстанак на Косову и Метохији“, рекао је Милан Костић, председник Општине Вучитрн.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …