Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Диктаторски режим Куртија наставља са малтретирањем Срба и кршењем споразума

Српска листа: Диктаторски режим Куртија наставља са малтретирањем Срба и кршењем споразума

Док међународни представници ћуте, диктаторски режим Аљбина Куртија наставља са тортуром, малтретирањем Срба и кршењем потписаних споразума – наводи у саопштењу Српска листа.
Данас је на административним прелазима Јариње и Брњак, противно споразуму из новембра прошле године Куртијева полиција малтретирала наше грађане и претила забраном уласка на Косово и Метохију, претила забраном употребе моторних возила са КМ регистарским таблицама, и директно одузела право на слободу кретања нашим грађанима.
Позивамо међународне представнике, пре свега Европску унију и њихове представнике који су одговорни за спровођење споразума и који су нашем народу гарантовали да ће се потписано поштовати, да најхитније спрече Куртија да крши споразум о регистарским ознакама и тиме онемогуће даљу ескалацију на терену.
Мир је потребан свима на овим просторима осим Аљбину Куртију који је у свега пар недеља повукао сијасет потеза које су додатно унели немир међу наше грађане, почев од отимања српске имовине, прекопавања локалних путева, преко наставка градње импровизоване базе специјалних јединица на Бистричком мосту…
Европска унија као гарант споразума мора најхитније да осуди кршење споразума и стави до знања Куртију да мора поштовати потписани споразум. Српски народ неће мирно гледати гажење основних људских права и кршење споразума којима се та права нашег народа гарантују – наводи Српска листа.

Check Also

Одржан састанак са руководством фудбалских клубова са централног Kосова

Данас је на Спортском комплексу “Драган Џајић”у Грачаници одржан састанак са руководством фудбалских клубова са …