Главна / Друштво / Почело уклањање дивље депоније код Лепине

Почело уклањање дивље депоније код Лепине

Општинско одељење јавних служби заједно са Јавно комуналним предузећем „Екологија“ кренуло је данас са чишћењем дивље депоније поред пружног прелаза на путу Преоце – Лепина.

Упркос томе што депонија територијално припада општини Косово Поље  општина Грачаница кренула је са чишћењем с обзиром да на упућен писани захтев нико из општине Косово Поље није одговорио општини Грачаница.

Процењено је да се са уклањањем дивље депоније мора кренути јер она угрожава стање животне средине као и безбедност на локалном путу.

Иста дивља депонија очишћена је последњи пут пре око годину дана од стране ЈКП „Екологија“ и екипе Јавних служби Општине Грачаница али је несавесношћу мештана али и локалних извођача радова  она поново претпана смећем, шутом и грађевинским отпадом делом и на пружном прелазу где је јако непрегледно за саобраћај.

„Општина Грачаница је већ неколико пута интервенисала на тој деоници пута Преоце – Лепина, очистила ту дивљу депонију али она се ствара поново. Екипа Јавних служби је заједно са Одељењем инспекције покушавала да пронађе доказ о извршиоцима,  али нисмо успели у тој намери“, рекао је директор општинског одељења јавних служби Владица Трајковић.

Трајковић апелује на грађане да не бацају отпад на јавним површинама.

Check Also

Тодић: Ноћ протекла мирно, радови прекинути

Председник Привременог органа Општине Лепосавић Зоран Тодић изјавио је да је ноћ у селу Дрен …