Главна / Вести / Косово и Метохија / Пауновић: Напад на Стефана и Милоша последица ратно-хушкачке политике Куртија

Пауновић: Напад на Стефана и Милоша последица ратно-хушкачке политике Куртија

Последњи напад на српску децу на Бадњи дан, Стефана и Милоша, последица је ратнохушкачке политике Аљбина Куртија, изјавила је за ТВ Мост Дајана Пауновић, оснивач и директор истоимене фондације

Свакодневна понижења српског народа, пљачке, напади, ограничено кретање, нестварна је и недопустива чињеница у 21 веку, рекла је, гостујући у емисији “Отворено О” ТВ Мост Пауновић.

“Последица онога што се десило Стефану и Милошу је ратно-хушкачке деструктивне политике премијера лажне државе Косово. Нису они једини који су страдали. Много људи свакодневно преживљава разна понижења. Имали смо и обијање и пљачкање и светиња и кућа”, наводи она.

Сматра да не можемо да утичемо на прошлост, али морамо да утичемо на будућност.

“Деца не смеју да буду мета, ни одрасли. Постоје многи политички механизми и платформе где може да се дође до дијалога и договора. Ми наравно показујемо добру вољу и за дијалог и за договор, јер ми нећемо нестати са КиМ, неће нестати Албанци са КиМ, мора том проблем да се приђе стратешки, да се нађе једно систематско одрживо креативно решење, које ће бити добро како по Србе који живе на КиМ, тако и по Албанце. Јер наш народ живи на КиМ и живи за КиМ и показује јаку вољу да ту остане и нико их неће одатле протерати. Верујем да ће ово што се десило остати само један део мрачне прошлости и да се више никада неће поновити, поготово када су деца у питању.”, рекла је Пауновић.

Емисија “Отворено О” биће емитована вечерас у 20 сати на ТВ Мост.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …