Главна / Вести / Косово и Метохија / Помоћница директора Канцеларије за КиМ обишла села Суво Грло и Бање

Помоћница директора Канцеларије за КиМ обишла села Суво Грло и Бање

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију за инфраструктурне пројекте, Јелена Стојковић, обишла је данас села Бање и Суво Грло у општини Србица и том приликом је видела како су напредовали пројекти који су у реализацији које финансира Канцеларија за КиМ.

“Други дан смо у посети нашој јужној покрајини. Данас смо у Србици, обилазимо села Бање и Суво грло. Обишли смо Техничку школу у Сувом Грлу коју смо завршили. Ову школу  похађа 15 ђака Техничке школе и 10 ђака Основне школе, од првог до четвртог разреда, истурено одељење. Тиме смо решили озбиљан проблем, јер су деца ишла у школу у неадекватним условима. Такође смо у Сувом Грлу обишли амбуланту коју смо санирали и адаптирали, као и кућу за лекаре. Тако су створени услови да мештани имају доступног лекара у свако доба”, рекла је Јелена Стојковић за ТВ Мост.

Она је истакла да су обишли и кућу коју гради младожења Ненад Томашевић, и да је њему Канцеларија за КиМ  помогла у грађевинском материјалу.

То су само неки од пројеката у које  Канцеларија за Косово и Метохију улаже.

“Сада смо у вишенаменском објекту у селу Бање који је Општини јако важан, јер мештани нису имали објекат у којем ће се окупљати. Ми на тај начин помажемо ову општину”, навела је Стојковићева.

“На данашњи празник желим да се у име Привременог органа Општине Србица желим да се захвалим представницима Канцеларије за КиМ, који су помогли изградњу ове вишенаменске сале, која ће служити за разна окупљања и културна дешавања”, рекла је Светлана Томашевић, члан ПО Општине Србица.

Она је нагласила да све ово не би могли да ураде, ни да остану ни да опстану овде да није Канцеларије за КиМ, Владе Републике Србије, председника Александра Вучића, којима дугују велику захвалност.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …