Главна / Вести / Косово и Метохија / После сат и по времена пуштено санитетско возило које је задржано на Јарињу

После сат и по времена пуштено санитетско возило које је задржано на Јарињу

Косовска полиција пустила је данас, после више од сат времена задржавања, санитетско возило са севера Косовске Митровице, које је зауставила на прелазу Јариње уз образложење да нема исправну КМ регистрацију, преноси Косово онлајн. 

Како се наводи, косовска полиција је возачу санитета рекла да регистрација која је продужена 26. новембра не важи, јер је договор у Бриселу постигнут неколико дана раније.

Полицајци су, наводно, послали документа у Министарство унутрашњих послова у Приштини и “министар је дао зелено светло да се пусти санитет”.

У амбулантном возилу је, како наводи Косово онлајн, била кардиолошка пацијенткиња којој су уграђена два стента, а кренули су из Ваљева за Северну Митровицу.

Срби са севера који возе аутомобиле с КМ таблицама, по договору из Брисела од 23. новембра, могу без проблема да продужавају важење регистарских ознака.

Према раније данас објављеним информацијама са прелаза, они сада не прихватају ниједно возило са КМ ознакама чија регистрација је продужена после 23. новембра.

Договор је био да Београд не издаје нове регистарске ознаке, а да Приштина до даљег заустави спровођење одлуке о обавезној пререгистрацији на РКС.

У овом моменту, на северу је смањен саобраћај са КМ таблицама.

На Јарињу се такви аутомобили појављују у јако малом броју, јер је настала велика конфузија и људи не знају како ће косовска полиција даље да реагује, пошто су у последњих неколико дана неколико пута мењали “правила”.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …