Главна / Вести / Косово и Метохија / Тодић: Ситуација у Лепосавићу тешка, многи путеви ка селима су одсечени

Тодић: Ситуација у Лепосавићу тешка, многи путеви ка селима су одсечени

Набујале реке и потоци у општини Лепосавић нанели су огромне штете пољопривреди , а до појединих села и насеља не може се доћи јер су бујице уништле локалне путеве. Општински штаб за ванредне ситуације ангажовао је сва расположива средства и људство да пружи помоћ и заштити становништво.

Од кише која непресано пада већ 20 сати, набујали су потоци и реке са падина Копаоника и Рогозне. Вода је угрозила домаћинства, пресекла локалне и регионалне путеве, па су многа села одсечена.

Општински штаб за ванредне ситуације из Лепосавића ангажовао је људство и сва расположива средства да ублажи последице поплава и сачува становништво и имовину.

“Имамо једну тешку ситуацију на читавој територији наше општине, дошло је до пресецања путних праваца који воде до одређених села. Људи који живе у селу Кошутица су одсечени, људи који живе у засеоку Радојевићи и Симоновићи у селу Доњи Крњин су, такође, одсечени. У селу Каменица,Придворица, такође, услед надоласка потока дошло је до пресецања путних праваца. Овде у насељу Тврђанска река у Лепосавићу дошло је до угрожавања имовине људи, била је угрожена фарма, економија Пољопривредне школе у Лешку услед бујичне воде потока у селу Борова”, навео је Зоран Тодић, председник Привременог органа општине Лепосавић.

Ми пратимо ситуацију, све екипе и Јавно комуналног предузећа и Дирекције за грађевинско земљиште су на терену. Сви припадници јединица за ванредне ситуације, односно ватрогасне јединице су на терену, сва механизација је стављена на услузи, како би се сачувала имовина и животи људи. Наставићемо да пратимо ситуацију, како бисмо ублажили ове последице настале елементарном непогодом”, каже Тодић за ТВ Мост.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …