Главна / Вести / Косово и Метохија / Помоћници директора Kанцеларије за KиМ обилазе поплављене српске средине на северу KиМ

Помоћници директора Kанцеларије за KиМ обилазе поплављене српске средине на северу KиМ

Помоћници директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Игор Поповић и Милош Терзић, заједно са својим тимом обилазе данас поплављенне српске средине на северу Kосова и Mетохије. Обилазак су започели у општини Лепосавић, селима Вуча и Боровик, која су претрпела значајну штету и проблеме услед обилних падавина.

Они су се по налогу директора др Петра Петковића упутили на терен како би се уверили у размере штете и ситуацију на терену, те посетили неколико поплављених домаћинстава која су најугроженија. Они су у Лепосавићу пренели јасну поруку да ће Kанцеларија за КиМ, у сарадњи са стручним комисијама, помоћи у санирању штете коју су поплаве направиле, како на инфраструктури, тако и на стамбеним и помоћним објектима.

– Општину Лепосавић је задесила највећа природна катастрофа у последњих 50 година. Притока Ибра и бујични потоци потопили су читава домаћинства у селу Боровик, потопљена је фарма свиња у Kајкову, оштећен мост у Јошаници, објекат Пољопривредне школе у Лешку, а ситуација је тешка и у брдско-планинским селима где је прекинута комуникација. Формиран је Kризни штаб на терену који прати ситуацију и биће формиране и стручне комисије за процену штете, како би се санирала штета у најкраћем могућем року. Наше је да као представници Kанцеларије за Kосово и Метохију и државе Србије будемо увек са својим народом и помогнемо тамо где је неопходно – истакао је Поповић. Он је захвалио и представницима локалне самоуправе и председнику Привременог органа Зорану Тодићу на ангажовању и хитрој реакцији у помоћи мештанима.

Представници Kанцеларије наставили су обилазак поплављених предела у општини Звечан са председником Привременог органа општине Иваном Тодосијевићем који их је детаљно информисао о проблемима који су настали, а првог дана посете обићи ће и Косовску Митровицу и Зубин Поток. Другог дана посете, планиран је обилазак српских средина јужно од Ибра које су поплављене.

Check Also

Одржан састанак са руководством фудбалских клубова са централног Kосова

Данас је на Спортском комплексу “Драган Џајић”у Грачаници одржан састанак са руководством фудбалских клубова са …