Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа осудила напад на српског дечака у Сувом Долу

Српска листа осудила напад на српског дечака у Сувом Долу

Напад на српског дечака Лазара М. од стране групе Албанаца у Сувом Долу пред очима “Куртијевих специјалаца” је наставак плана Аљбина Куртија да се Срби застраше и протерају са Косова и Метохије, саопштила је данас Српска листа.

Након покушаја убиства Стефана и Милоша у Штрпцу и пребијања Стефана Томића у Клокоту, у свега неколико недеља, петнаестогодишњи Лазар М. је четврто српско дете које су напали албански екстремисти.

“Свесни да ће и овај напад неко релативизовати желимо да нагласимо да су ове силеџије и екстремисти Лазара претукли само зато што је Србин, и зато што је вишегодишња пракса да се они који нападају Србе, нашу децу и имовину не кажњавају. Диктаторски режим Аљбина Куртија својим деловањем и политичким изјавама промовише и подстиче насиље као начин за решавање политичких проблема. Оно што је најопасније је ћутање међународних представника”, наведено је у саопштењу СЛ.

Српска листа осудила је напад на Лазара, јер је, како наводе, то напад на свако српско дете, и сваку српску породицу на овим просторима.

“Уједно захтевамо да се одговорни пронађу, лише слободе и адекватно казне, као и да се најхитније појача присуство међународних безбедносних снага у српским срединама како би се есктремисти одвратили од напада на Србе, нашу децу и имовину”, истакнуто је у саопштењу СЛ.

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …