Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Престаните да лажирате чињенице, јасно је да су Срби бежали од метака, а не нападали!

Петковић: Престаните да лажирате чињенице, јасно је да су Срби бежали од метака, а не нападали!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Петар Петковић изјавио је да је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља изнео још једну дезинформацију о специјалној косовској полицији РОСУ чији су припадници пуцали код нелегалног пункта на Бистричком мосту на возило у којем су се налазила два Србина, од којих је један рањен.

,,На месту где је РОСУ пуцао у Миљана Делевића постоје надзорне камере. Зашто Свечља не пусти снимак да сви виде ста се заиста догодило?”, поручио је Петковић на Твитеру.

Он је казао да је Делевић добио метак у леђа и да је ауто у којем је био  изрешетан у задњем делу.

,,То јасно показује да су Срби бежали од метака, а не нападали!

Престаните да лажирате чињенице, неће вам проћи!”, истакао је Петковић.

Свечља је претходно на Твитеру написао да је дубоко забринут због инцидента у Лепосавиц́у.

,,Две особе су возилом покушале су да избегну полицијски пункт. Намерно су удариле у аутомобил Косовске полиције и довеле животе полицајаца у опасност. Службеници КП су били приморани да пуцају у правцу возила како би неутралисали ситуацију”, написао је Свечља.

Он је додао да је истрага о инциденту у току и да је тзв. полицијски инспекторат Косова активно укључен у њу.

,,Желим да будем јасан – било какав облик насиља над нашом полицијом нец́е бити толерисан. Заштита грађана и органа за спровођење закона је наш главни приоритет”, навео је Свечља.

Извор: Твитер ; ТВ Мост

Check Also

Тодић: Ноћ протекла мирно, радови прекинути

Председник Привременог органа Општине Лепосавић Зоран Тодић изјавио је да је ноћ у селу Дрен …