Главна / Друштво / “Солидарност за Косово” донирала медицинске апарате и опрему Гинеколошко-акушерској клиници КБЦ Приштина

“Солидарност за Косово” донирала медицинске апарате и опрему Гинеколошко-акушерској клиници КБЦ Приштина

Хуманитарна организација “Солидарност за Косово” донирала је медицинске апарате и опрему Гинеколошко-акушерској клиници КБЦ Приштина у Грачаници. У оквиру помоћи за Гинеколошко – акушерску клинику, коју је обезбедила и донирала хуманирана организација коју води Арно Гујон, поред опреме и медицинских средстава, налази се и топли сто који је од значаја за ово одељење, као и стерилизатор и други значајни апарати.

Отац Срђан Станковић, испред Канцеларије за добротворни рад Епархије рашко-призренске истакао је да је велика радост и част што Епархија рашко-призренска наставља успешну сарадњу са организацијом “Солидарност за Косово”.

– Ове године је посебна част што је ова организација изабрала три породилишта на Косову и Метохији, у Грачаници, Пасјану и Косовској Митровици да донира изузетно вредну и важну опрему. То је показатељ да наши пријатељи из Француске и широм Европе улажу у живот Срба на Косову и Метохији, што је заправо и наша будучност. То нас радује, као и сви остали хуманитарни пројекти – рекао је отац Срђан.

Милован Симијоновић, испред хуманитарне организације “Солидарност за Косово” нагласио је да је укупна вредност ове донације 110 000 евра.

– Ово није први пут да “Солидарност за Косово” помаже здравствене установе на Косову и Метохији. Прошле године помогли смо ковид болницу у Лапљем Селу, та донација је била вредна преко 50 000 евра. Помогли смо и многе Домове здравља, амбуланте, као и болнице у Пасјану и Митровици. Све смо то успели да урадимо уз помоћ наших 12000 донатора у Француској. Циљ овог пројекта је да се наше бебе рађају у лепшим и бољим условима – рекао је Симијоновић.

Докторка Славица Мајдевац, начелник Одељења неонатологије Гинеколошке-акушерске клинике изразила је велику захвалност организацији “Солидарност за Косово”.

– За нас је највећа донација топли сто, добили смо поред тога инфузивне пумпе, суви стерилизатор, тако да ће то омогућити нашим бебама топлији и сигурнији долазак на овај свет, а нама ће омогућити да се бавимо њима без додатне бриге о опреми коју нисмо имали – нагласила је др Мајдевац.

У Гинеколошко-акушерској клиници у Грачаници од почетка ове године родило се 25 беба, а с обзиром да се у наредном периоду очекује још порођаја, донирана опрема биће од великог значаја.

Check Also

Тодић: Ноћ протекла мирно, радови прекинути

Председник Привременог органа Општине Лепосавић Зоран Тодић изјавио је да је ноћ у селу Дрен …