Главна / Вести / Косово и Метохија / Помоћ државе Србије горанској заједници на КиМ веома значајна

Помоћ државе Србије горанској заједници на КиМ веома значајна

У општини Гора ,заменици директора Канцеларије за КиМ Душицу Николић и помоћници Милену Парлић представници општине,директори основних и средњих школа ,као и директор Дома здравља представили су проблеме горанске заједнице,уједно се и захвалили Влади Републике Србије што брину о народу у овој општини.

Заменица директора Канцеларије за КиМ Душица Николић након састанка који јеодржан у ПО општине Гора са представницима локалне самоуправе и директорима средњих и основних школа ,као и директором Дома здравља Гора које функционишу по систему Републике Србије,истакла је да је ова посета јако значајна и да су представљени проблеми ове заједнице у општини Гора.

“Мени је драго што сам данас у Гори са дивним људима.Имали смо конструктиван разговор,предочени су нас са проблемима  које ова заједница има ,а и  задовољство са друге стране. Канцеларија за КиМ уз Владе Републике Србије у наредном периоду ће радити на решавању проблема,како би побољшала услове и олакшала живот у овој средини.Влада Републике Србије и Канцеларија за КиМ ће као и до сада бити уз ове људе и наставиће да помаже”,истакла је Николић.

Председник ПО општине Гора Неим Сехтјари истакао је да је посета значајна и да подршка владе Републике Србије ,горанској заједници је немерљива.

“Канцеларија за КиМ,Република Србија колико се залажу за опстанак ове заједнице овде је немерљиво.Данас сам представио проблеме наше заједнице и немогуће је опстанак без решавања заједничких проблема.Канцеларија за КиМ улаже све да ови људи опстану јер живимо у тешким условима.Разуђеност села је велика,али опстајемо некако.Овде је 650 деце која похађају наставу по образовном систему Владе Републике Србије.Један од већих проблема је што нам људи одлазе,овде до 1990 године живело више од 18 000 Горанаца,данас нема више од десет хиљада.Захвални смо држави Србији што је уз нашу заједницу,посебно овде на КиМ”,рекао је Неим Сахтјари.

Заменица директора Канцеларије за КиМ Душица Николић и помоћница Милена Парлић обишле су и неколико породицау општини Гора, које се претежно баве сточарством и пољопривредом.

Check Also

Петковић: У Бриселу о конкретним корацима за спровођење договора из Охрида

Дијалог Београда и Приштине наставља се 4. априла. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао …