Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: ЗСО неопходност и услов опстанка нашег народа у покрајини

Петковић: ЗСО неопходност и услов опстанка нашег народа у покрајини

Насиље које приштински режим предвођен Аљбином Куртијем чини над српским народом на Косову и Метохији најснажнији је аргумент у прилог становишту да је Заједница српских општина неопходност и услов опстанка нашег народа у покрајини, саопштио је директо5р Канцеларије за КиМ Петар Петковић поводом најновијих напада Аљбина Куртија на Заједницу српских општина.

“Разумљив је Куртијев отпор захтевима да се Заједница српских општина формира у складу са надлежностима које јој припадају, према договорима постигнутим у Бриселу, јер она је управо и замишљена као средство одбране од самовоље и шовинизма албанских политичара у Приштини”, истиче се у саопштењу.

Петковић у саопштењу напомиње да негација воље српског народа, гажење његових права, физичко и правно насиље јесу ендемске појаве на Косову и Метохији, и проблем је могуће решити само суштинском променом односа Приштине према дијалогу и постигнутим споразумима.

“Не може бити аргумената против Заједнице српских општина, посебно не у тренутку када се на Србе и њихову децу готово свакодневно насрће и пуца, и посебно не од човека који је главни инспиратор и идеолог тог насиља.Куртијеви напади на Заједницу српских општина су врхунски цинизам, јер борба српског народа није натезање око некаквог амандмана у јавној расправи, већ је то борба за голи опстанак. Уосталом Куртијева политика је сама по себи негација права и најогољеније насиље, и то што се он данас крије иза набеђених језичких конструкција само је још један доказ његове бескрупулозности и политичког безобразлука”.

Јасно је да је Куртијева шовинистичка идеологија претња миру и стабилности, и зато је формирање Заједнице српских општина, онако како је то договорено у Бриселу, насушна потреба опстанка и останка српског народа на Косову и Метохији, истиче се у саопштењу.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …