Главна / Вести / Косово и Метохија / Николић у селу Новаке: Подстицајним средствима Канцеларија за КиМ помаже развој домаћинстава у покрајини

Николић у селу Новаке: Подстицајним средствима Канцеларија за КиМ помаже развој домаћинстава у покрајини

Представнице Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и Милена Парлић, у оквиру тродневне посете покрајини, посетиле су неколико повратничких породица у селу Новаке, недалеко од Призрена.

„Обишли смо породицу која је уз помоћ локалне самоуправе и Канцеларије за Косово и Метохију добила стадо алпских коза и грађевински материјал као подстрек за развој домаћинства и даљи живот. Овим путем желим да позовем све грађане Косова и Метохије да прате конкурсе Канцеларије за КиМ и локалне самоуправе и да на примеру овог вредног домаћина добију идеје како да својим радом и подстицајним средствима која додељујемо, створе себи и својој породици  бољу будућност“, истакла је Николић и додала да Канцеларија за КиМ преко локалних самоуправа расписује конкурсе за доделу подстицајних средстава у областима пољопривреде, привреде и сточарства.

Породица Бранка Глигоријевића, која се у село Новаке вратила марта 2003.године, када се вратило укупно 57 породица са 117 чланова, данас је једина српска породица која у овом селу живи са децом.

„Прегрмели смо 1999. и 2004.годину и било нас је много више тада, а сада је овде остало свега 9 породица током зиме, а лети нас буде више. Често ме људи питају да ли сам толико храбар да са децом и унуцима живим овде ал верујте увек им кажем да не можемо ми нигде даље одавде, где је наша дедовина“, истакао је Бранко који је изразио велику захвалност Канцеларији за КиМ и Влади Републике Србије, која им континуирано помаже у сваком погледу.

Обиласком мештана села Новаке представнице Канцеларије за КиМ завршиле су тродневну посету Косову и Метохији.

Check Also

Јовановић: Ухапшен сам грешком, све време сам мислио на породицу

Бивши полицајац Миљан Јовановић који је недавно ухапшен па пуштен на административном прелазу Јариње, описао …