Главна / Вести / Косово и Метохија / Kанцеларија за KиМ: Блажић нападнут јер је Србин, присуство полицајаца са југа охрабрује екстремисте

Kанцеларија за KиМ: Блажић нападнут јер је Србин, присуство полицајаца са југа охрабрује екстремисте

hiKанцеларија за Kосово и Метохију Владе Србије саопштила је поводом вечерашњег каменовања возила којим је управљао Саша Блажић у Сувом Долу да чињеница да је он возио аутомобил са регистарским ознакама Kрагујевца недвосмислено указује да је нападнут јер је Србин.
“У мултиетничком насељу Суви До вечерас је каменовано возило којим је управљао Саша Блажић. Он срећом није повређен, а на аутомобилу је причињена материјална штета. Он је возио аутомобил са регистарским ознакама Kрагујевца, што недвосмислено указује да је нападнут јер је Србин”, наводи се у саопштењу Kанцеларије за KиМ.

Такође се истиче да је од почетка године примећен повећан број инцидената према Србима који живе у мултиетничким срединама на KиМ, посебно у Сувом Долу.

“То јасно указује да косовски полицајци с југа, који су бесправно распоређени у мултиетничким срединама на северу KиМ, нису ту да би бранили Албанце, већ да би омогућили несметани напад на Србе. Пре само неколико дана у Сувом Долу је претучен дечак Лазар М, а јуче је непознати Албанац испалио више хитаца у ваздух. То показује да су једине мете и жртве Срби и да присуство припадника Kосовске полиције стимулативно и охрабрујуће делује на албанске екстремисте”, наводи се у саопштењу

Check Also

Одржан састанак са руководством фудбалских клубова са централног Kосова

Данас је на Спортском комплексу “Драган Џајић”у Грачаници одржан састанак са руководством фудбалских клубова са …