Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ : Уручена Дечанској виници значајна помоћ

Канцеларија за КиМ : Уручена Дечанској виници значајна помоћ

Дечанска виница и манастир Зочиште добили су, захваљујући подстицајним средствима и пројектима Kанцеларије за Kосово и Метохију, значајну помоћ за оснаживање њихових економија.
Дечанској виници у Великој Хочи уручена је пчеларска опрема, као и кошнице и ројеви, уз прекопотребни виљушкар којим несметано могу да врше утовар и истовар флашираних вина и грожђа, с обзиром на то да им је због лоше приступачности виници то било неопходно – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ

Манастир Зочиште добио је средствима Kанцеларије за Kосово и Метохију воћарски трактор са приколицом. Ова опрема била им је важна због вингорада који се налазе у Ораховцу и близини самог манастира.

Заменик директора Kанцеларије за KиМ Веселин Kочановић каже да значајан део средстава ова институција издваја за помоћ манастирским економијама.
– Знамо колико је значајно да наши манастири могу несметано да развијају своје економије, да буду самоодрживи и ми смо ту да им у том сегмент помогнемо кроз набавку неопходних машина, опреме, садница и других потрепштина. Свако улагање у Kосово и Метохију вишеструко се враћа, јер је то улагање у наш останак и опстанак на овим просторима и наставићемо да кроз пројекте и подстицајна средства улажемо у тај вид подршке – каже Kочановић.

Check Also

Петковић: У Бриселу о конкретним корацима за спровођење договора из Охрида

Дијалог Београда и Приштине наставља се 4. априла. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао …