Главна / Вести / Србија / Министар Вучевић обишао Гарду Војске Србије

Министар Вучевић обишао Гарду Војске Србије

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас Гарду Војске Србије у касарни „Дедиње“.

Обиласку је присуствовао и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, а о намени, задацима и традицији ове јединице министра одбране информисао је командант Гарде бригадни генерал Никола Дејановић.

Током данашњег обиласка, министар Вучевић разговарао је са припадницима Гарде о задацима које обављају, као и о животу и раду у тој елитној јединици Војске Србије и том приликом уверио се у њихову мотивисаност и оспособљеност за извршавање свих додељених задатака, међу којима су и обезбеђење виталних објеката система одбране и давање војних почасти највишим страним, домаћим и војним званичницима.

Министру одбране, том приликом, приказана су борбена возила, аутомобили и мотоцикли из возног парка 25. батаљона војне полиције, представљен је и Репрезентативни оркестар Гарде, док су припадници Гардијског батаљона приказали увежбавање извршења почасне артиљеријске паљбе. Такође, током данашње посете припадници Гарде информисали су министра одбране о стању инфраструктуре у касарни у којој је размештена ова јединица.

На крају данашњег обиласка, министар Вучевић обишао је Спомен собу Гарде Војске Србије, где се уписао у спомен књигу, нагласивши да је задивљен историјом коју баштини ова елитна јединица Војске Србије.

Check Also

ТОГ: Васкршњи турнир у стоном тенису хуманитарног карактера

Туристичка огранизација Грачанице (ТОГ) у сарадњи са Општинским одељењем за омладину и спорт, организује други …