Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ : Заједница српских општина мора да буде формирана у складу са договорима

Канцеларија за КиМ : Заједница српских општина мора да буде формирана у складу са договорима

Аљбин Курти из дана у дан потврђује да је он лично највећа претња стабилности региона и највећа препрека напретку у процесу нормализације односа Београда и Приштине – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Његов тврдоглави отпор формирању Заједнице српских општина, као и стално смишљање изговора за неделовање по том питању, потврда је његовог неизлечивог антисрпског шовинизма.

 

Куртијеве лекције о самопроглашеном „Косову“ као грађанском друштву врхунски су безобразлук, зато што је његов програмски циљ евидентно стварање моноетничке средине на читавој територији јужне српске покрајине Косова и Метохије, и у то се свакодневно уверавамо сведочећи о зулуму који чини над српским народом од тренутка доласка на чело привремених институција самоуправе.

 

Заједница српских општина мора да буде формирана у складу са договорима постигнутим у оквиру бриселског дијалога Београда и Приштине, а ако то не жели да омогући он, омогућиће неко други.

 

Ни српски народ на Косову и Метохији, нити држава Србија неће одустати од овог захтева, јер успостављање Заједнице српских општина није обично политичко питање, већ је то услов физичког опстанка Срба у јужној покрајини – наводи Канцеларија за КиМ.

Check Also

Петковић: У Бриселу о конкретним корацима за спровођење договора из Охрида

Дијалог Београда и Приштине наставља се 4. априла. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао …