Главна / Вести / Косово и Метохија / Отац младића рањеног код Витине моли државу за помоћ

Отац младића рањеног код Витине моли државу за помоћ

Ивица Ђузић, отац деветнаестогодишњег младића нападнутог у Могили код Витине, изјавио је да је полиција привела тројицу нападача али да је незванично сазнао да је један од њих ослобођен. Моли за помоћ државе да му обезбеди адвоката јер он то, истиче, не може да плати.

Бобан Ђузић има две убодне ране нанете ножем и ван је животне опасности. Збринут је у болници у Пасјану.

Ивица Ђузић је РТС-у пренео да не постоји никакав сукоб између његове и породице Албанаца који су његовог сина изболи ножем, те да се чак и познаје са оцем једног од нападача. Тврди да је четрдесетшестогодишњи Албанац држао његовог сина док га је један од двојице малолетика напао ножем.

Одбио је да да изјаву полицији о нападу на сина и истиче да им не верује, забринут да ће нападачи бити ослобођени.

“Читав случај намеравам да изгурам до краја, због чега ми је потребна помоћ наше државе. Ја имам петоро деце, живим од социјале и немам за адвоката, зато од наше државе тражим само једно, да ми обезбеди адвоката”, каже Ивица.

Полиција је у свом дневном извештају саопштила да се инцидент догодио јуче око 13 часова и да су две особе, након тренутне свађе око пса, умешане у физички обрачун.

“Двојици умешаних у случај указана је медицинска помоћ. Полиција овај случај води у координацији са тужиоцем”, додаје се у саопштењу.

Рањени Бобан Ђузић рекао је РТС-у да су га тројица Албанаца напала с леђа, из чиста мира док је шетао пса. Каже да их познаје, да су из његовог села.

“Напали су ме Албанци из чиста мира када сам се враћао кући. Тројица су ме напала, с леђа. Знам нападаче, из мог села су – један има 12, други 17 и трећи 46 година”, рекао је Бобан.

Наводи да је позвао полицију, која је дошла, али да није било никога у околини који би могли да посведоче.

Извор: РТС

Check Also

Петковић: У Бриселу о конкретним корацима за спровођење договора из Охрида

Дијалог Београда и Приштине наставља се 4. априла. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао …