Главна / Вести / Косово и Метохија / Породица Слађана Трајковића најавила за сутра протест у Приштини испред зграде Специјалног тужилаштва

Породица Слађана Трајковића најавила за сутра протест у Приштини испред зграде Специјалног тужилаштва

Породица бившег полицајца Слађана Трајковића који је средином децембра ухапшен под оптужницом да је учествовао у ратном злочину, најавила је за сутра у девет часова протест испред зграде Специјалног тужилаштва у Приштини.

Адвокат Дејан Васић потврдио је за Косово онлајн да ће “породица Трајковић сутра протестовати испред просторија Специјалног тужилаштва”.

“Циљ протеста је указивање јавности на грубу неправду коју правосудни органи Косова чине осумњиченом Слађану Трајковићу одбијањем захтева одбране да се брани са слободе или евентуално кућног притвора.

Суду смо скренули пажњу да су готово сви становници Косова без обзира на националну припадност остварили ово право. Наш захтев базиран је из чисто хуманих разлога, обзиром да је здравствено стање осумњиченог Трајковића алармантно погоршано и постоји опасност од фаталног исхода уколико се његово лечење не настави код лекара Здраственог центра у Косовској Митровици, који најбоље знају ток и природу његове болести”, рекао је Васић.

Слађан Трајковић је ухапшен 15. децембра у Бошњачкој махали у Северној Митровици. Он се терети за наводни ратни злочин против цивилног становништва. Основни суд у Приштини продужио му је средином јануара меру притвора на још два месеца.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Петковић: У Бриселу о конкретним корацима за спровођење договора из Охрида

Дијалог Београда и Приштине наставља се 4. априла. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао …