Главна / Култура / У Грачаници 9. марта биће организовано музичко-поетско вече у оквиру манифестације “Цвет успеха за жену 2023”

У Грачаници 9. марта биће организовано музичко-поетско вече у оквиру манифестације “Цвет успеха за жену 2023”

У Грачаници ће 9. марта у оквиру манифестације “Цвет успеха за жену 2023” бити организовано музичко-поетско вече.
У Дому културе ,,Грачаница“, са почетком у 18.30 часова. Музичко-поетско вече “Слика из песме” на којем ће наступати Бошко Миловановић, професор на Учитељском факултету у Лепосавићу и Петар Илић пијаниста, професор универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици.
Током музичко поетске вечери биће казивани стихове српских песника, уз пратњу светских класика и песме еверегрина.
Бошко Миловановић се бави харитативном делатношћу. Предаје предмете из групе методике наставе српског језика и књижевности. Често је наступао у формату музичко-поетске вечери. Учесник је предавања на духовним вечерима у манастиру Острогу. Рецензент је за уџбенике верске настава у Србији. Аутор је једне књиге и већег броја научних радова.
Добитник је награде за „Најплеменитији подвиг године“ за 2014. годину.
„Имали смо заиста пуно позива за гостовање ових дана, из многих места, од многих културних центара, али смо одабрали Грачаницу и радујемо се сусрету“, рекао је Бошко Миловановић.

Check Also

Живојин Ракочевић добитник гран прија на фестивалу „Про поет“

Председник Удружења новинара Србије Живојин Ракочевић добитник је главне награде на Међународном књижевном фестивалу у …