Главна / Вести / Косово и Метохија / Нова рунда дијалога Београда и Приштине у Охриду, почео трилатерани састанак

Нова рунда дијалога Београда и Приштине у Охриду, почео трилатерани састанак

У Охриду је одржан састанак европског комесара за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља и специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака са председником Србије Александром Вучићем. 

Потом је уследио разговор и са премијером привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем, а затим и трилатерални разговори. На позив европског шефа дипломатије, у Охриду се разговара о споразуму о имплементацији европског предлога.

Почео трилатерални састанак

У Охриду је почео трилатерални састанак председника Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, са званичницима ЕУ – високим представником за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом и специјалним представником за дијалог Мирославом Лајчаком.

Борељ ће се после састанка обратити медијима

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жосеп Борељ обратиће се медијима после данашње рунде дијалога Београда и Приштине у Охриду и обавестити их о резултату разговора, али неће одговарати на питања, изјавио је портпарол ЕУ Петер Стано.

Он је рекао да се ради о ,,уобичајеној пракси”, каква се спроводила после сваке рунде дијалога у Бриселу.

Стано је изјавио да не зна када ће данашњи састанци бити завршени.

Вучић се састао са Ковачевским

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Охриду са председником Владе Републике Северне Македоније Димитром Ковачевским.

,,Захвалио сам пријатељу Димитру Ковачевском на томе што, као добар домаћин, жели да допринесе конструктивном наставку дијалога”, написао је Вучић на Инстаграм налогу.

Ковачевски се претходно састао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, као и са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …