Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић у Охриду: Договор о неколико тачака смо постигли, ништа се не завршава вечерас, већ почиње, формирање ЗСО приоритет

Вучић у Охриду: Договор о неколико тачака смо постигли, ништа се не завршава вечерас, већ почиње, формирање ЗСО приоритет

У Охриду је завршен састанак европског комесара за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља и специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем. Претходно одржани билатерални сусрети. Постигли смо некакав договор, неколико тачака ће постати део договора за обе стане и за Београд и Приштину, рекао је Вучић после маратонских разговора.

“Имам зрно задовољства”

Упркос бројним несгласањима, имали смо пристојан и конструктиван разговор, рекао је Вучић новинарима у Охриду.

На путу смо који је дугачак и који вечерас тек почиње, навео је Вучић.

Вучић: Сутра ћу грађанима представити сваку тачку

“Од понедељка почећу да примам представнике посланичких група. У месецима пред нама је озбиљан посао“, каже Вучић.

Вучић: Приоритетна обавеза формирање ЗСО

Председник Србије Александар Вучић рекао је после маратонских разговора да је данас био дан где је требало да се договори имплементациони план, некав договор смо постигли.

“Ових неколико тачака које смо договорили постаће део преговарачког оквира за обе стране и за Београд и за Приштину”, рекао је Вучић.

Важно је да је кључна тачка да ће Европски савет процењивати колико је ко урадио из имплементационог плана који ће бити вероватно проширен.

У имплеметационом плану стоји да смо примили к знању чињеницу да ће ЕУ то ставити као део преговарачког процеса, рекао је председник.

Вучић је рекао да се ништа није завршило вечерас већ да, како је рекао, тек почиње.

Велики је значај што је као приоритетана обавеза формирање ЗСО у складу са претходним споразумима у оквиру дијалога, каже Вучић.

Нисам ни данас ништа потписао, ставио сам до знања шта су црвене линије, али је направљен помак у конструктивној атмосфери, каже Вучић.

РТС

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …