Главна / Друштво / Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су лопови однели вредне ствари.

– Оно што смо могли одмах да приметимо је да су украдени накит, вредни сатови, као и три лаптопа. Велики је стрес и велика несигурност. Неко може да вам упадне у кућу било кад. Био је први мрак. Не смете да напустите кућу буквално ни сат времена – каже Драгица Митић из Лапљег Села.

У току ноћи опљачкана је и кућа Давора Делића у Батусу. Лопови су у одсуству породице која је отпутовала у централну Србију, провалили у кућу и извршили преметачину. Даворову мајку која је спавала у другој кући, о обијању су обавестиле комшије које су приметиле да су улазна врата отворена. Косара Делић из Батуса каже да не зна шта је тачно опљачкано и да ће то установити породица Давора Делића када се врати са пута.

У Батусу је пријављен и покушај провале у кућу Саше Лазића који на срећу није успео  јер су се чланови породице вратили раније.

– Када су се синови вратили у кућу, један од њих чуо је кораке кроз суседно двориште, као и капију како је лупила. Није видео ко је био. Шта да очекујемо? Изађеш на улицу, ниси слободан, у својој кући је бар човек могао да буде слободан, сада ни то не може – каже Слађана Лазић.

Сви инциденти пријављени су косовској полицији, тачније станици у Грачаници под чијом су надлежношћу српска села на територији општине Грачаница.

– Имамо неке информације да се ради о осумњиченима који су већ били процесуирани и који су ослобођени од стране суда и тужилаштва. Поново су на слободи, тако да су то рецидивисти. То су прве информације које имамо за сада – каже командир Полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић.

У последњих месец дана извршена је провала у осам српских кућа, а код мештана је присутна забринутост и оправдан револт. Од надлежних се захтева веће ангажовање полиције на терену и проналажење и санкционисање починилаца.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …