Главна / Култура / “Касица прасица” у среду у Дому културе “Грачаница”

“Касица прасица” у среду у Дому културе “Грачаница”

У Дому културе у Грачаници у среду, 22. марта 2023. године са почетком у 20.00 часова премијерно ће бити изведена представа „Касица прасица“, Ежен Лабиш у режији Ксеније Крнајски, саопштено је из Народног приштинског позоришта.

Говорећи о представи редитељка Ксенија Крнајски је казала да је ово прва представа коју је режирала у Народном позоришту Приштина те да је „свим својим сапутницима у „Касици прасици“ неизмерно захвална што су својим талентом, вештином и вредноћом учинили да сваки договор буде пријатељски и прецизан, а пробе мали колективни празници.

За представу је ангажована бројна глумачка екипа подмлађена и глумцима који по први пут играју у овом Народном позоришту.

– Има нас једанаесторо у подели и представа се тек сада склапа, једва чекамо да видимо реакцију публике сутра – рекао је глумац Бојан Стојчетовић.

Глумац Раде Маричић рекао је да му је ово најлепши процес који је икада могао да пожели, са сјајним људима, редитељком, са целим ансанблом, ово је стварно дивна енергија и дивна породица.

Након премијере у Грачаници са представом ” Касица прасица ” Народно позориште представиће се у Зубином Потоку, а у плану су и много друга гостовања.

 

 

 

Check Also

Млади виртуози музичке школе у Лапљем Селу

Ученици Основне музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Лапљем Селу захваљујући својим талентима, раду и труду …