Главна / Вести / Косово и Метохија / ТОГ: Васкршњи турнир у стоном тенису хуманитарног карактера

ТОГ: Васкршњи турнир у стоном тенису хуманитарног карактера

Туристичка огранизација Грачанице (ТОГ) у сарадњи са Општинским одељењем за омладину и спорт, организује други „Васкршњи турнир у стоном тенису“ који ће и ове године бити хуманитарног карактера.

У саопштењу за медије, Туристичка огранизација Грачанице позива све заинтересоване да “у духу овог великог и радосног хришћанског празника одвоје део свог слободног времена и помогну свом мештанину, дванаестогодишњем Андирији Павићу из Грачанице који се свакодневно сусреће са проблемима, бори и живи са тешком болешћу”.

На клиници за Неурологију и психијатрију за децу и омладину у Београду Андрији је установљено да болује од прогресивне болести „Дишенова мишићна дистрофија”. Лек за Андрију не постоји у Србији, али постоји у Италији који је много скуп и једна кутија лека „Гиваностат“ кошта 3.500 евра и мораће да га користи читав живот. Поред свих проблема са којима се суочава ова породица, додатно је и то да нико од родитеља није запослен. Живе од социјалних примања и дечијег додатка.

Почетак хуманитарног турнира заказан је за среду, 12. априла од 10.00 часова, у просторијама Спортске хале у Лапљем Селу. Право учешћа имају ученици основних и средњих школа, старосне групе од 10 до 18 година. Пријаве такмичара се могу извршити до петка 7.априла.

“Васкршњи турнир у стоном тенису биће догађај где резултат неће бити у првом плану, већ хуманост, а све који не буду били 12. априла у Лапљем Селу, позивамо да у складу са могућностима помогну нашем Андрији. За додатне информације као и за пријаве учешћа можете се јавити на контакт телефоне: +381665179425 и +38346159918”, наводи се у саопштењу.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …