Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Случај Миљана Јовановића доказ да се Срби хапсе без доказа

Петковић: Случај Миљана Јовановића доказ да се Срби хапсе без доказа

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да је случај Миљана Јовановића, који је ухапшен у уторак поподне на административном прелазу Јариње, па пуштен, прави показатељ како се Срби хапсе без доказа, малтретирају пред породицом и неосновано држе у притвору.

Он је на Твитеру написао да је циљ оваквих хапшења да се Срби криминализују, посебно Срби са севера КиМ.

“Бестијалности Косовске полиције нема краја! Случај Миљана Јовановића прави је показатељ како се Срби хапсе без доказа, малтретирају пред породицом и неосновано држе у притвору. Миљан је данас пуштен под притиском јавности и адвоката ког је ангажовала Канцеларија за КиМ. Једини циљ оваквих хапшења јесте да се Срби криминализују, посебно они са севера. Тако је и синоћ Миљан јавно оптужен од стране Косовске полиције за ‘организовани криминал’, што се већ данас показало као потпуно нетачно!”, написао је Петковић.

Он се истовремено запитао да ли ће се Косовска полиција извинити Миљану и његовој породици и признати грешку, подједнако гласно као што су га без доказа оптужили за криминал.

“Ово скандалозно хапшење треба све да запита – колико је још Срба неправедно и без доказа ухапшено од стране ПР само зато што носе ???????? име и презиме?”, написао је Петковић.

Јовановић је ухапшен на прелазу Јариње када се са супругом и двоје малолетне деце враћао из Рашке, а ослобођен је уз образложење да се радило о грешци.

Он је до 5. новембра прошле године радио у полицији, али је службу напустио када су Срби са севера одлучили да напусте институције привремених приштинских органа.

Check Also

Петковић: Када ће бити ухапшен специјалац који је пуцао у Гаљака

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да лекари, рудари и васпитачи мирно …