Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да процесуирају одговорне за овај немили догађај у коме су господин Јовановић, његова супруга и посебно малолетна деца били изложени малтретирању и шиканирању од стране Куртијевих специјалаца, док су уплакана гледала како им са лисицама на рукама без икаквог основа одводе оца.
Желимо да нагласимо, да ово није први пут да се господин Јовановић грешком задржава на прелазу, али је по први пут он приведен, иако је полицајцима на прелазу било јасно да се ради о погрешној особи након увида у лична документа.
По информацијама којима располажемо хапшење и одвођење господина Јовановића у Приштину имало је за циљ да изазове реакцију српског народа на северу Косова и Метохије и подизања тензија са циљем да Курти изазове нову кризу на овим просторима како би избегао обавезу да крене у формирање Заједнице српских општина.
Чињеница је да иза овог, али и свих претходних инцидената на северу Косова и Метохији стоји Аљбин Курти, и зато не можемо искључити могућност да ће и у наредном периоду настојати да ствара нове кризне ситуације.
Ова демонстрација силе и наношење душевне боли породици Јовановић је одраз антисрпске реторике по којој је сваки Србин који се противи плановима режима у Приштини криминалац, чиме се најдиректније угрожава мир на овим просторима.
Захтевамо да косовска полиција и правосудни  органи престану са шиканирањем господина Јовановића, и читавог српског народа на Косову и Метохији, и посвете се проналажењу и санкционисању одговорних за нападе на Србе који по правилу никада не буду откривени нити кажњени.
Исто тако захтевамо да међународна заједница осуди намеру Аљбина Куртија да угрози мир на овим просторима зарад својих политичких циљева.

Check Also

Петковић: Када ће бити ухапшен специјалац који је пуцао у Гаљака

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да лекари, рудари и васпитачи мирно …