Главна / Вести / Косово и Метохија / Мемић и Петковић договорили формирање шест нових канцеларија за младе на КиМ

Мемић и Петковић договорили формирање шест нових канцеларија за младе на КиМ

Министар туризма и омладине, Хусеин Мемић и директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић договорили су данас, током састанка са представницима локалних самоуправа са територије КиМ, формирање шест нових канцеларија за младе, саопштило је Министарство туризма и омладине.
Нове канцеларије ће бити формиране у Штрпцу, Косовској Митровици, Гњилану, Звечану, Ораховцу и Косовској Каменици, наводи се у саопштењу Министарства туризма и омладине.

Додаје се да је на састанку било речи и о омладинској политици и унапређењу положаја младих на КиМ, а представници канцеларија за младе су информисани о могућности да аплицирају на јавни конкурс за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.

Разговарано је и о проблемима са којима се млади на територији КиМ суочавају у локалним срединама, као и о потенцијалним активностима и препорукама за оснивање омладинског клуба и Савета за младе, наводи се у саопштењу.

Петковић: Приштина нема намеру да дозволи ЗСО, опет хоће да превари Брисел

Директор Канцеларије за КиМ изјавио је да Приштина нема намеру да икад дозволи да се формира заједница српских општина, да се заклањају иза тзв. уставног суда као и да је јасна тактика да опет превари Брисел.

Он је то написао на свом Твитеру, а поводом изјаве приштинског министра културе, омладине и спорта Хајрулаха Чекуа да је могуће формирати Заједницу српских општина која се тражи у Анексу имплементације договора са Србијом, али да ће она одмах ићи на разматрање пред Уставни суд, где ће поново пропасти.

Петковић је истакао да “то неће проћи”.

“Кристално је јасна тактика Приштине да опет превари Брисел и избегне формирање ЗСО и то у складу с четири потписана споразума. Сада је то црно на бело потврдио и Куртијев тзв. министар и показао свима ко крши договоре”, написао је он у поруци коју је упутио специјалном изасланику ЕУ Мирославу Лајчаку.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Канцеларија за КиМ: Привођење групе Срба је застрашивање које за циљ има да се додатним притиском они натерају да напусте своја огњишта

У селу Босце у Kосовској Kаменици јуче је ухапшен Србин Мирко М., заједно са joш …