Главна / Политика / Вучић: Стано потврдио да смо у праву, наставићу да се борим за народ на КиМ, позивам на мир и разговоре

Вучић: Стано потврдио да смо у праву, наставићу да се борим за народ на КиМ, позивам на мир и разговоре

Председник Александар Вучић рекао је, одговарајући на питање новинара у Новом Пазару поводом навода да вечерас истиче рок за пререгистрацију возила на северу Косова и Метохије и да ли ће КМ таблице моћи и даље да се користе на том простору рекао да је портпарол службе за спољне послове ЕУ Петер Стана потврдио да споразум Београда и Приштине од 23. новембра нема постављени крајњи рок

Вучић је истакао да споразум нема датум истицања, додајући и да је ЕУ рекла да је Србија у праву.

Он је нагласио да ће наставити да се бори за народ на Косову и Метохији који трпи велике притиске од власти у Приштини и да ће то чинити сталним позивима на мир и разговоре.

“Боримо се, радимо шта можемо, добили смо данас потврду ЕУ да смо ми у праву, а да ли је ЕУ у стању да приволи Куртија да то уради или не… Шта раде наши политички противници и њихови медијски експоненти, покушавају да вам кажу када Курти нешто једнострано изведе и када он спроводи терор над нашим грађанима, да за то није Курти крив већ Вучић, а којим средствима да спречим насиље над Србима осим сталним интензивним позивима на мир, разговоре, договоре, компромисе и све друго”, рекао је Вучић.

Он је поставио питање да ли је његова кривица што је на Јарињу и Брњаку постављено оно што неки називају граничним, а неки административним прелазом, подсећајући да је то учињено 2011. године.

“Борићу се увек и увек ћу бити уз наш народ и даћу све од себе да помогнем нашем народу на КиМ који трпи свакако огроман притисак и политички и сваки други од власти у Приштини који не могу због својих интерних ствари да објасне шта је то што морају да ураде па сваки дан морају да излазе и говоре против Заједнице српских општина, таблица и свега другог”, рекао је Вучић.

Он је навео да Србија не може да промени став приштинских власти и њихово мишљење, додајући да не разуме где је ту кривица наше државе, јер је увек само рађено оно што се може, свим срцем, снагом и енергијом, а на крају је стигла потврда ЕУ да је Србија у праву.

“Па шта још тражите од мене, шта још очекујете од мене, од било ког представника власти у Београду”, упитао је Вучић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Вучевић: СНС ће наставити са истом политиком, нема говора о прелазној влади

Гледаћемо да Српска напредна странка настави да ради у истом ритму, а свакако ће наставити …