Главна / Некатегоризовано / Одржана трећа редовна седница СО Грачаница

Одржана трећа редовна седница СО Грачаница

На јучерашњој седници одборници Скупштине општине Грачаница, изгласали су измене и допуне Статута ЈKП „Екологија“, неколико годишњих извештаја, као и иницијативу за међуопштинску сарадњу Приштина-Грачаница.

Одборници су усвојили и одлуку о поништењу Одлуке о додели парцеле за изградњу Центра за заједнице у Сувом Долу.

Са 14 гласова за и четири уздржана, одборници су усвојили и предлог о измени и допуни статута ЈKП „Екологија“. У име скупштине акционара ЈKП „Екологија“.

„Промене статута углавном односе на ажурирање података о члановима скупштине акционара и чланова директора борда ЈKП „Екологија“, рекао је Саша Данић.

Одборницима су представљени годишњи извештаји за протеклу годину
Директор Одељења за катастар, Никола Маринковић је представио извештај о раду овог одељења, као и Одељења за здравство и социјалну заштиту о којем је говорио директор Александар Поповић.

Маринковић је истакао да овом општинском одељењу због великог броја нерешених захтева Агенција за катастар умало није одузела надлежности.

„ Ми као одељење ангажовали смо правнике на основу уговора о раду, те је сада чињеница да смо по први пут од формирања општине фактички затворили претходну годину и сада обрађујемо само редовне предмете из ове године. Процеси експропријације и легализације су окончани, поседовне листове и копије планова издајемо истог дана, а до њих је сада путем онлајна добити документ, истовремено смо отворили још један шалтер“, рекао је Маринковић.

На предлог градоначелнице Грачанице Љиљане Шубарић на овој седници усвојена је и иницијатива о међуопштинској сарадњи између општине Приштина и Грачаница. Детаље ове иницијативе представио је потпредседник општине за заједнице Љеутрим Ајети, који је навео да ће две општине сарађивати у области социјалног рада, јавних служби, спорта, културе, образовања и пољопривреде.

Check Also

Вучић: Ово је последње вече да се обраћам као председник СНС-а

изПредседник Александар Вучић рекао је на скупу “Србија наде”, да су нам јединство, заједништво и …