Главна / Друштво / Све је спремно за хуманитарни Васкршњи турнир у стоном тенису

Све је спремно за хуманитарни Васкршњи турнир у стоном тенису

По речима Славише Тодића, председника организационог одбора хуманитарног Васкршњег турнира у стоном тенису, који ће бити одржан у спортској хали у Лапљем Селу, све је спремно за почетак овог традиционалног спортског догађаја.

– Учешће је пријавило 16 школа са око 130 учесника. Основна сврха овог турнира је и да помогнемо малом Андрији Павићу који се лечи од Дишенове мишићне дистрофије и чија једна терапија кошта 3500 евра. Учесници ће моћи да приложе своју новчану помоћ, онолико колико су у могућности у кутијама које ће бити постављене. Организатори овог турнира су Општина Грачаница и Туристичка организација Грачаница – рекао је Славиша Тодић за РТВ Грачаница.

Срђан Пантић, професор физичког васпитања у Основној школи у Јањеву нагласио је да се стони тенис активно игра у овој школи, а да су неке од ученица већ учествовале на републичким такмичењима.

Микријана Градина и Габриела Родић које су такође гостовале у нашем студију нагласиле су да је њихов основни мотив што учествују на турниру који је хуманитарног карактера и што ће на тај начин допринети помоћи у лечењу Андрије Павића.

Check Also

Петковић: Када ће бити ухапшен специјалац који је пуцао у Гаљака

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да лекари, рудари и васпитачи мирно …