Главна / Вести / Косово и Метохија / У Лапљем Селу одржан Васкршњи хуманитарни турнир у стоном тенису

У Лапљем Селу одржан Васкршњи хуманитарни турнир у стоном тенису

Други Васкршњи турнир у стоном тенису на територији општине Грачаница окупио је данас младе стонотенисере са читавог Косова и Метохије, али и из централне Србије и Војводине. Више од стотину дечака и девојчица играло је за престиж у овом све популарнијем спорту на овом простору, али пре свега за малог Андрију Павића коме је њихова помоћ неопходна.

– Стоно тениски клуб „ Металац „ из Краљева данас учествује на овом турниру, дошли смо да дамо подршку нашим пријатељима, препознали смо један велики ентузијазам и жељу да се промовише спорт на овим просторима у Грачаници. Желимо да дамо јаку и снажну подржку свој нашој браћи да нису сами – рекао је Милош Симовић, помоћник градоначелника Краљева за спорт.

– Ми смо пресрећни што смо овде и деца као и ја, наравно да ће се наставити сарадња. Нама се свиђа сала и цело окружење, људи су нас овде дочекали дивно – рекао је тренер стонотениског клуба Нови Сад, Душан Ђукић.

Турнир у стономтенису отворила је председница Општине Грачаница Љиљана Шубарић.

– Могу слободно да кажем да Васршњи турнир у стоном тенису у Грачаници постаје наша спортска и хуманитарна традиција. Прави значај и величина овог турнира огледа се у његовом хуманитарном карактеру. Драги спортисти, учесници резултате које остварите у хуманитарном раду је ипак и онај најбитнији резултат, због тога вам се искрено захваљујем на учешћу  и несебичном доприносу – истакла је председница Општине Грачаница Љиљана Шубарић.

Организатори турнира истичу да ће радити на популаризацији овог спорта, али и на томе да овај турнир прерасте и у традицију.

– Све наше школе су узеле учешће, чак имамо и школе из Лепосавића, Лешка, учествује 16 школа са 120 такмичара – рекао је Славиша Тодић, председник Организационог одбора турнира.

– И ако је Васкршњи распуст за децу, ми смо успели да окупимо преко 130 малишана. Други Васкршњи турнир у стоном тенису полако али сигурно постаје традиција. Да се сваког априла окупљамо овде код нас у хали спортова у Лапљем Селу – рекао је за РТВ Грачаница Душан Цвејић, директор Одељења за омладину и спорт општине Грачаница.

Средства прикупљена на данашњем турниру биће уплаћена једанаестогодишњем Андрији Павићу из Грачанице, који је оболео од тежег облика мишићне дистрофије, а млади учесници турнира поручују да се надају да ће и он једнога дана заиграти заједно са њима на неком будућем такмичењу.

Check Also

Петковић: Када ће бити ухапшен специјалац који је пуцао у Гаљака

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да лекари, рудари и васпитачи мирно …